Acupunctuur

Acupunctuur is één van de bekendste behandelvormen binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze. Het kan effectief ingezet worden bij vele klachten. Ook bij (chronische) klachten waar je in de reguliere zorg geen oplossing voor hebt kunnen vinden.

Door middel van het gericht plaatsen en soms manipuleren van naalden op specifieke punten, kan de gestagneerde of op andere wijze verstoorde energiestroom mogelijk worden hersteld. Hierdoor kunnen klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Om de oorzaak van de klacht(en) te behandelen, zijn over het algemeen een reeks van behandelingen nodig. Het verschilt per persoon in aantal en opeenvolging van behandelingen. Dit kan tijdens het eerste consult waarbij er ook een intake plaatsvindt mogelijk misschien al duidelijk worden.

De naalden die gebruikt worden in Praktijk ROOS zijn steriel, dun, doorgaans pijnloos en voor éénmalig gebruik.

Wetenschappelijk onderzoek naar acupunctuur behandelingen wijst uit dat er positieve effecten te melden zijn. Dit zorgt ervoor dat vele zorgverzekeraars deze behandelingen ook (gedeeltelijk) vergoeden.

Indicaties voor acupunctuur

De WHO heeft een mooie lijst indiccaties voor acupunctuur:

  • Allergieën tegen huisdieren, pollem, huisstofmijt, voedsel
  • Hartkloppingen, pijn of spanning op de borst
  • Gewrichtsklachten als artrose, reumatische aandoeningen, slijmbeursontsteking, nek- en rugklachten, (sport)blessures, fibromyalgie
  • Gynaecologie: menstruatieklachten, PMS, overgangsklachten, bepaalde vormen van verminderde vruchtbaarheid
  • Hoofdpijn/migraine, aangezichtspijn, duizeligheid (bv. Ménière)

Maak een afspraak via mijn afspraakformulier of mail voor meer info: info@praktijkroos.com