Rosalie

Gefascineerd door de wijsheid en complexiteit van het menselijk lichaam. 

Praktijk ROOS is ontstaan door de verbinding met mijzelf aan te gaan. Onderstaand mijn gelopen pad naar de start van Praktijk ROOS op 1 januari 2007.

Na de voltooiing van de HAVO voor Muziek en Dans ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie. Goed was vaak niet goed genoeg. Een voet kon altijd nóg beter gestrekt worden en een been nóg hoger opgetild.
Ik was in verbinding met mijzelf, met de muziek, de stilte, de beweging. Dit was wat ik in hart en nieren wilde en voelde.
Maar toen ….. toen liet mijn lichaam mij in de steek. Althans zo heb ik het ervaren. Ik raakte volledig na een behoorlijk ingrijpende darmoperatie de verbinding met mijn lichaam kwijt. En daar zijn wel een aantal jaren overheen gegaan, om het vertrouwen in mijn lichaam weer te kunnen herstellen.

Door vele opleidingen en cursussen in binnen- en buitenland te volgen, heb ik langzaam weer geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Maar, vooral te begrijpen wat dit proces met zich mee heeft gebracht, wat ik ermee zou kunnen doen en wat het mij heeft opgeleverd.
De verbinding die ik met jou in Praktijk ROOS laat ontstaan, heb ik grotendeels te danken aan de verbinding die ik met mijzelf ben aangegaan. Geen gemakkelijk pad en ik zal je niet meteen uitdagen dit ook te gaan doen. Maar soms ontstaat er verbinding zonder dat er woorden nodig zijn. Misschien laat ik jou dat wel ervaren.

“Dansen is bewegen, net als het leven zelf. Als je stilstaat en achterom blijft kijken bereik je niet het doel dat je voor ogen hebt. Dan kom je in de situatie dat je geen keuzes meer maakt en mogelijkheden niet meer ziet. Echter, stilstaan is niet altijd zonder beweging. Een moment van bezinning en bewustwording kan je veel brengen.”

Ik ben eigenaresse van: Praktijk ROOS, Lemniscaat Coaching en het Lemniscaat Center.
Als zzp-docent geef ik trainingen en opleidingen bij externe opdrachtgevers. 

Een kleine greep uit mijn opleidingen:

  • VoetreflexPlus en medische basiskennis – Total Health Academy
  • Acupuncturist en Chinese Kruiden – Academie Bo Yi
  • Manuele Lymfedrainage – NGS en Myos

Maak een afspraak via mijn afspraakformulier of mail voor meer info: info@praktijkroos.com