Rosalie

Gefascineerd door de wijsheid en complexiteit van het menselijk lichaam. Ga vooral ook de verbinding met jezelf aan, in alle opzichten.

Praktijk ROOS is met heel mijn hart, lichaam en wijsheid ontstaan. 

Na de voltooiing van de HAVO voor Muziek en Dans ben ik afgestudeerd aan de Rotterdamse Dansacademie. Goed was vaak niet goed genoeg. Een voet kon altijd nóg beter gestrekt worden, een been nóg hoger opgetild en zo zag ik mijzelf gemiddeld 4 uur per dag in strak balletpak, alles eruit halen wat erin zat voor één grote wand met spiegels. Ik was in verbinding en kon mijn ziel en zaligheid erin kwijt.

En toen ….. toen liet mijn lichaam mij in de steek. Zo dacht ik erover in 1998 t/m 2007! Ik raakte volledig, na een behoorlijk ingrijpende darmoperatie, de verbinding met mijn lichaam kwijt. Voor kinderen gaan …tja… dat zou risico’s met zich mee kunnen brengen. Toen dat werd gezegd, deed mij dat niet veel. In 2015 kwamen er tranen.

Door vele opleidingen en cursussen wist ik langzaam aan te luisteren naar mijn lichaam. Máár vooral ook te begrijpen wat dit proces met zich mee had gebracht en wat ik ermee zou kunnen doen. De verbinding die ik met jou tot stand breng, heb ik grotendeels te danken aan de verbinding die ik met mijzelf aan durf te gaan. Durf jij dat ook?

“Dansen is bewegen, net als het leven zelf. Als je stilstaat en achterom blijft kijken bereik je niet het doel dat je voor ogen hebt. Dan kom je in de situatie dat je geen keuzes meer maakt en mogelijkheden niet meer ziet. Echter, stilstaan is niet altijd zonder beweging. Een moment van bezinning en bewustwording kan je veel brengen. Mijn unieke werkwijze geeft vertrouwen, resultaat, verbinding en is doelgericht.”

Naast eigenaresse van Praktijk ROOS, ben ik dat ook van Lemniscaat Coaching en het Lemniscaat Center. Ik leid als docent bij externe opdrachtgevers en in mijn eigen Center collega’s op en bied coaching pakketten aan voor het neerzetten van een succesvolle praktijk of eigen ontwikkeling.

Een bijzondere opdracht was in 2018 in Namibië. Hier heb ik 4 Namibische vrouwen mogen opleiden tot welnessmasseur.

Een kleine greep uit mijn opleidingen:

  • VoetreflexPlus en medische basiskennis – Total Health Academy
  • Zwangerschap en fertiliteit – Carla Huis in ’t Veld
  • Fertility en Nervereflexologist – Touchpoint Kopenhagen
  • Manuele Lymfedrainage dr. Voddermethode – Myos/ Désirée Groen
  • VLOW-borstweefselbehandeling
  • Acupuncturist – Bo Yi (tot en met 2023)

Maak een afspraak via mijn afspraakformulier of mail voor meer info: info@praktijkroos.com